Anasayfa
Binbir Bulut Masalları
Bir Şiir Sana, Bir Şiir Bana
Deneme Bir Kii
Beyaz Mikrofon
Tavşanlı Makas
Kahkaha Ağacı
BB Kitaplığı
Duyduk Duymadık

BeyazBulut, 4. Sayısıyla Cahit Zarifoğlu'yu Anıyor

Resimleyen: Sevgi İçigen

Çocuk edebiyatı dergisi BeyazBulut, 4. sayısında merhum şair ve yazar Cahit Zarifoğlu'yu anıyor. Çocuk edebiyatına yaptığı katkılarla adından daima söz ettiren ve ürünleriyle bugünün yetişkinlerine ışık tutan Cahit Zarifoğlu'nun günümüz çocukları tarafından da tanınması açısından BeyazBulut'un Mayıs-Haziran sayısı oldukça önemli.

Dergi, Rasim Demirtaş'ın "Güneşe Saklanan Çocuk" şiiriyle açılıyor. Emrah Bilge'nin "Şehzade Sofrası" isimli geleneksel masalıyla devam eden dergi, Hasan Ayrancı'nın İngilizce'den yaptığı "Affet ve Unut" başlıklı çeviri öyküyü sayfalarına taşıyor. Öykünün yazarı ise Vincent Magro-Attard.

Nesibe Şahin, Simo'nun Kuş Günlüğü'nden sayfalar paylaşırken; Fatma Çağdaş Börekci, "Haziran Kırıntısı" öyküsüyle dergideki yerini alıyor. Rabia Gülcan Kardaş, "Cicika" adlı köşesinden seslenmeye devam ederken; Bülent Ata "Bir Şey Söyleyebilir miyim?" diyerek güzel bir şiir okuyor bize.

Sümeyra Turanalp, "Son Bulutlar" başlığını taşıyan öyküsünde çocukluğun ışıltısını resmederken; Şahin Taş, "Ben Kucakta Bir Ömercik" şiiriyle BeyazBulut sayfalarına konuk oluyor.

Sırada Merakettin Amca var. Merakettin Amca, yine çocukların kafalarına takılan sorulara ilginç çözümler üretiyor. Rabia Gülcan Kardaş, "Sultanın Seherinde" isimli masalıyla Cahit Zarifoğlu dosyasının yaklaştığını haber veriyor. Fatih Turanalp de "Düşünüyorum da..." köşesinde Cahit Zarifoğlu'nun Katıraslan kitabına göndermeler yapıyor.

Ayşe Gıynaş'a ait Cahit Zarifoğlu portresiyle açılan Zarifoğlu dosyası, Mihriban B. Deniz'in yazdığı "Çocuk Yürekli Şair: Cahit Zarifoğlu" başlıklı biyografiyle sürüyor. Cahit Zarifoğlu'nun "Motorlu Kuş" masalı ise Sevgi İçigen'in çizimleriyle hayat buluyor.

BeyazBulut, bu sayısında edebiyatımızın değerli yazar ve şairlerine günümüz çocuklarına Cahit Zarifoğlu ile ilgili neler söylemek istediklerini soruyor. Beyaz Mikrofon'a konuşan şair ve yazarlar ise şunlar: Bestami Yazgan, Betül Zarifoğlu, Bülent Ata, H. Salih Zengin, İbrahim Demirci, Mehmet Harmancı, Mustafa Köneçoğlu, Mustafa Ökkeş Evren, Mustafa Ruhi Şirin, Necip Tosun ve Yusuf Çağlar. Yine Cahit Zarifoğlu'ya ait "Susamış Tarlalar" şiiriyle devam eden dergi, Mustafa Ökkeş Evren'in "Çocuk Dilinin Sırrını Bilen Adam" isimli denemesiyle yol alıyor.

Şair Vural Kaya ise "Zarif Amca" şiiriyle Cahit Zarifoğlu'yu anlatıyor. Cahit Zarifoğlu'ya ait "Vişne Reçelli Ekmek" isimli radyo tiyatrosundan sonra Morkabak Kitabevi alıyor sırayı. Kitapçının kedisi Hurşit, kitabevinin Haziran gündeminden ve Cahit Zarifoğlu kitaplarından bahsediyor. "Çocuklarca Cahit Zarifoğlu" isimli bölümde ise çocukların Cahit Zarifoğlu kitaplarıyla ilgili düşünceleri ve resimleri bulunuyor. Çocuk dünyasından haberler ve Zeynep Şahin imzalı "Duyduk Duymadık" bölümüyle kapanan derginin son bölümü ise "Çıtır Pıtır". Beyza Nur Demirci'nin hazırladığı bölümde Cahit Zarifoğlu kitaplarına çocuksu değiniler yer alıyor.

<- Geri Git

Bu Bölümde Başka Neler Var?
Sen de Katıl Bize
Toplam 1 yorum yapılmış.
Üye Girişi
Kullanıcı Adın:
Şifren:
[ Ücretsiz Üye Olayım | Şifrem Neydi? ]
İyilikler Antlaşması
Merakettin Amca, biz neden yaşıyoruz?
Serin Selamlar
Meraklı Ce, Sultan Fatih'le Tanışıyor
Kocaman Ayaklı Çocuk: Menta
BeyazBulut Çocuk Ülkesi | © 2005-2025