Anasayfa
Binbir Bulut Masalları
Bir Şiir Sana, Bir Şiir Bana
Deneme Bir Kii
Beyaz Mikrofon
Tavşanlı Makas
Kahkaha Ağacı
BB Kitaplığı
Duyduk Duymadık

Ramazanname

Yazan: Mustafa Ökkeş Evren

Ay
Göz kırpıyor bize
Haydi, kalkın sahura
Bugün ramazan

Ay
Göz kırpıyor bize
Haydi, koşun camiye
Bugün bayram

Ay oruç kuşum
Bir göz açımı mı geldin ki?
Ne çabuk gidiyorsun


Bir göz açımı gelen oruç kuşu artık yavaş yavaş kanatlarını açmaya, mümin gönülleri temizlemenin rahatlığıyla uçmaya hazırlanıyor. BeyazBulut'un Bulutkuş'u Ramazan boyunca oruç kuşlarını takip etmeye çalıştı, nereye konmuşlarsa o da oraya kondu. Oradaki güzelliği paylaşmaya çalıştı sizlerle. Tabii ki hepsine yetişemedi. Bulutkuş geçenlerde bir gazetenin köşe yazarının yazısını okudu. Yazı biraz tatil, biraz Ramazanla ilgiliydi. "Nihayet Ramazan-ı Şerif'e eriştik" giriş cümlesiyle başlayan ikinci bölüm yazısı Fatma Karabıyık Barbarosoğlu'na aitti. Yazının sonunda şöyle diyordu yazar:

"Ramazan ve zaman hakkında görüş ve duygularım da kimse tarafından merak edilmiyor zaten. Merak ediliyor olsaydı en az okunan kitabım olarak Ramazanname bir köşede yıpranmazdı. Ramazanname bendenizin hiç satmayan kitabı. Bunu, aksimizin düşeceği bir ayna olarak zikrettiğimi -bunca yılın dostluğuyla- sanırım farkındasınız. Marifet iltifata tabidir sözü nicedir 'marifet hakarate tabi oldu'ya evrildiyse de; yine de, herkes kendi fıtratınca davranıyor diye teselli olacağız. Yani Allah'ımız var, ne gamımız var!!! Ramazan hayırla geldi. Biz Ramazan'ı hayırla idrak edenlerden olalım inşallah."

Evet, yazar haklıydı Bulutkuş daha önce bu kitabı duyduğu ve bildiği halde alıp okumamıştı. Bu yazıyı okuduktan sonra kitapçıları dolaşmaya başladı. Dört ayrı kitapçıdan sordu, hepsi de "yok" dedi. Kitap yok mu satıyordu acaba? Son olarak kıyıda kalmış bir kitapçıya daha uğradı ve nihayet Ramazanname'yi orada buldu. Eve geldi. Sahurda okunacak kitapların en üstüne koydu. Sahura kalktığında kitabı bir solukta okudu. Zaten üslubunu biliyordu yazarın. Kandil ve Çocuk, Şekerden Dünya, Çocuk ve Oruç, Tanrı Misafiri ve daha birçok yazı bayram şekeri tadı bırakmıştı dimağında Bulutkuş'un.

Ramazanname'nin Ramazan medeniyetine katkı sağlayan nefis bir kitap olduğunun altını bir kez daha çizerek Fatma K. Barbarosoğlu'nun da Ramazan'ını tebrik ediyoruz.

<- Geri Git

Bu Bölümde Başka Neler Var?
Sen de Katıl Bize
Henüz yorum yapılmamış.
Üye Girişi
Kullanıcı Adın:
Şifren:
[ Ücretsiz Üye Olayım | Şifrem Neydi? ]
İyilikler Antlaşması
Merakettin Amca, biz neden yaşıyoruz?
Serin Selamlar
Meraklı Ce, Sultan Fatih'le Tanışıyor
Kocaman Ayaklı Çocuk: Menta
BeyazBulut Çocuk Ülkesi | © 2005-2025