Rezan Has Müzesi'ndeki Koleksiyondan Kreasyona Boncuk sergisinde, çocuklar hem geçmişten gelen ve insanlığın gelişimine şahit olan boncukları görecekler, hem de atölye çalışmalarında kendi boncuklarını tasarlayıp, yeteneklerini keşfedecekler.
Rezan Has Müzesi "Koleksiyondan Kreasyona Boncuk" adlı sergisiyle, tarih boyunca kemikten cama kadar çeşitli malzemelerden üretilmiş boncukları görme fırsatı tanıyor. 22 Kasım 2007 - 22 Şubat 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan bu sergi kapsamında çocuklar da atölye çalışmalarına katılma şansı bulacaklar. Bir yandan sergide geçmişten gelen ve insanlığın gelişimine şahit olan boncukları görecek olan çocuklar, diğer yandan da kendi boncuklarını tasarlayıp, yeteneklerini keşfedecekler.
İşte boncuklu kategoriler:
- Sihirli kilden zıplayan boncuklar - Sihirli kilden minik heykelcik boncuklar - Fimodan bin bir çeşit boncuk - Tahta boncuklara ince desenler - Benim nazar boncuğum - Boncuktan tılsımlar - Arkeolojik boncuklar - Mühür boncuklar - Hiç boncuk olmamışlar
Atölye çalışmaları 20 kişilik sınıflarda ve 4-6, 7-8, 9-11 ve 12 yaş üstü grupları için farklı seviyelerde hazırlanıyor. Etkinliğe katılmak için telefonla randevu almak gerekiyor.
Hafta sonu düzenlenen ve ücretsiz olan bu programlar için:
1. Seans: 11.00 - 13.00 2. Seans: 14.00 - 16.00
Randevu için:
Söz Danışmanlık
Tel: (0216) 367 84 37 Adres: Rezan Has Müzesi, Kadir Has Üniversitesi, Kadir Has Caddesi, Cibali/Unkapanı/İstanbul |